Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doba jedová 9

4. 10. 2018

Je "bílé zlato" ve skutečnosti "bílým jedem"?  Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? 

Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup. Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem - v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách. 

Cílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy: 

* třetina všech dospělých trpí obezitou

* dvě třetiny dospělých nadváhou, 

* téměř každý sedmý je diabetik

* a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu

Přitom až donedávna převládal názor, že "osladit si život", kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné. 

Autorem této přelomové práce, založené na dlouholetém podrobném investigativním výzkumu, jenž splňuje i přísná kritéria pro průkazní materiál u soudu, je novinář Gary Taubes, původní profesí fyzik, který se později zaměřil na problematiku z oblasti medicíny a vědy a výživě. 

 

Náhledy fotografií ze složky Doba jedová 9

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář