Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nok a knedlíček

14. 9. 2017

Skvělí kuchaři, vinaři nebo sládkové - jsou umělci. Nemalují obrazy, nekomponují hudbu, nehrají divadlo - ale vlastně tak trochu ano. Jejich díla totiž nevznikají jen díky dokonalým technologiím a přesně dodržovaným recepturám. Příroda, půda, klima, plodiny a samozřejmě um těchto kulinárních virtuosů - to vše sehrává v konečném výsledku nesmírně důležitou roli. Jejich produkty jsou často symfoniemi chutí, aromat, jsou to akvarely barev a tónů. 

Bogdan Trojak, původně básník a spisovatel, začal skládat i "poezii vinnou". Stal se prvním nejvíce viditelným propagátorem vín vznikajících autentickým způsobem. Vůbec mne nepřekvapuje, že píše dál své sonety, básně i prózu a současně se věnuje vínu. Poezie, literatura a jedinečnost jazyka - to je něco, co patří ke krásnému vínu i k životu člověka, který tohle všechno miluje a dělí se o plody své práce s okolním světem. 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Nok a knedlíček

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář